Informatie

Woonboot bed and breakfast in Amsterdam

Captain’s Place is een unieke woonboot bed and breakfast in Amsterdam, gehuisvest op een geheel verbouwd binnenschip (de Pas Meprise) op een schitterende ligplaats aan de Levantkade 184. De Levantkade is onderdeel van het KNSM-eiland, beroemd om zijn architectuur.

De inrichting
Er zijn twee ruime slaapkamers die klassiek zijn ingericht, “Orion” en “Cassiopeia”. De kamers hebben elk een eigen ruime badkamer met toilet en tweepersoons ligbad. Op verzoek kunnen aparte bedden bijgeplaatst worden. De sfeer is ruim en je hebt uitzicht op het water. De binnen/buitentuin is tevens eetkamer. Zeer geschikt om lang te tafelen, te lezen of spelletjes te spelen. Deze tuin heeft een (arena) glazen schuifdak zodat hij `s zomers en `s winters prima bruikbaar is.
De woonkamer is voorzien van een fijne bank, tv en houtkachel en heeft een warme sfeer. De keuken is enorm groot en geschikt om zowel voor kleine als wat grotere gezelschappen te koken. U kunt overal gebruik maken van WIFI.
Het hele schip is voorzien van centrale verwarming. Grote bronzen scheepsramen geven vanuit de kamers en de tuin en living uitzicht op het water, wat een gevoel van ruimte en vrijheid geeft.

De omgeving
In de directe omgeving (KNSM-eiland) is een supermarkt op loopafstand. Er is een winkelcentrum, er zijn diverse goede eetgelegenheden, galeries en luxe trendwinkels. De buurt is zeer interessant voor architectuurliefhebbers, met de fiets ben je in een kwartier buiten de stad, bij mooi weer wordt er gezwommen en… je kunt natuurlijk een sloepentocht maken met de captain! Op loopafstand de bus en tram die je in 10 minuten in het centrum van Amsterdam brengt.
Voor de watersporters is er de mogelijkheid om naast Captain’s Place af te meren, uiteraard in overleg met Eugène, de captain.

De captain
Eigenaar Eugène Reijmers heeft jarenlang gecharterd in de Middellandse Zee met zijn zeiljacht Elessar. Nu zet hij zijn gastheerschap voort met Captain’s Place, een oase van rust in een dynamische stad. Hier in Amsterdam probeert hij de sfeer van varen en de Middellandse Zee weer tot leven te brengen. In de binnen/buitentuin bloeit de bougainville en de druif.